Обв'язка силової частини інвертора з використанням АВР
-
На самому початку зауважу що реле напруги всатновлено на вході мережі в будинок ( тому на фото відсутнє). Якщо в Вас його немає дуже бажано встановити!
Загальний опис
Вхід мережі на 32А двополюсний автомат -> вхід 220 інвертора, захищений грозозахисними вставками.
Автомат підбираємо під потужність вашого інвертора, а ще краще читаємо інструкцію до нього. В моєму випадку виробник вказав 32А на вхід 25А на вихід.
Вихід 220 з інвертора на 25А двополюсний автомат -> АВР контакти PV. Використовується АВР для роботи з сонячними інверторами. Його відмінність від звичайного - при переході від мережі на інвертор присутня затримка в декілька секунд, потрібна для стабілізації вихідної напруги інвертора відразу після включення.
Також на АВР заведено 220 від мережі.
З АВР вихід на споживачів.
Логіка роботи. Інвертор пріоритетне джерело живлення, в разі відсутності напруги на виході з інвертора, постачання перемикається на міську мережу, миттєво без затримок, споживачі не відчувають перехід. Зявилася напруга з інвертора, постачання перемикається на інвертор з затримкою.
Є можливість вручну перемикати АВР на те чи інше джерело.
Додам мінімальну схему для інтеграції інвертора до мережі квартири/будинку.
це без входу генератору, чи інших забаганок!
повторюсь - мінімальна! перед схемою ДУЖЕ бажано ставити реле напруги (типу "зубр" обо інші). всередені - 3-позиційний перемикач
це без входу генератору, чи інших забаганок!
повторюсь - мінімальна! перед схемою ДУЖЕ бажано ставити реле напруги (типу "зубр" обо інші). всередені - 3-позиційний перемикач
Я все ж таки за те щоб нулі теж розривати. Тому в себе поставив двуполюсні автомати
ну з 2х працюючих схем - моя буде коштувати дешевше - двуполюсні автомати коштують дороще!
а працює однаково!
а працює однаково!
В даному випадку мене більше цікавить надійність і безпека ніж ціна.
Я точно впевнений що в літньому режимі, коли сонця вистачає і є можливість відключити мережу взагалі, по нулю нічого не прилетить .
Взагалі. Навіть якщо буде його обрив.
Я точно впевнений що в літньому режимі, коли сонця вистачає і є можливість відключити мережу взагалі, по нулю нічого не прилетить .
Взагалі. Навіть якщо буде його обрив.
для цього в мене стоїть УЗО ще до щитка

Не дай Бог перевіряти, але як кажуть фахівці, від обриву нуля нічого не спасає.
Ну звісно крім фізичного відключення від мережі
Ну звісно крім фізичного відключення від мережі