EASUN 4.2KVA 4200VA MPPT Solar Inverter 24V
-
Залишу відгук про ще один "клон" вольтроника.
Купляв на алі. з якоюсь скаженою знижкою прямо перед самим ажіотажем. Тому відправили майже відразу. але їхало більше місяця.
З плюсів - майже сама потужна модель під 24в. Віглядає сучасно. все, що заявлено - працює.
Особливо сподобалось що клеми під АКБ - гвинти М8, а не клемна колодка - дроти до батареї взяв 35 квадратів.
Заявлено що MPPT контролер починає працювати від 55 до 450 В. Тобто від 2х панелек (по ~30в) працювати буде.
перевірив - підтверджую - все працює Навантаження - максимум 3.8Квт. (4.2КВА) - тримає!
(на фото трохи менше, але перевірено - все працює) Я брав з Wi-Fi модулем. працює, але його налаштування - це просто треш. І, як на мене, головний недолік - оновлення даних лише раз на 5 хвилин. ну йомайо.... це якась ганьба. можна відслідковувати як з мобільного додатку, так і на сайті https://www.dessmonitor.com/
Тепер трохи про недоліки: гучний, падлюка. Штатні пропелери дуже гучно працюють. Як для житлового приміщення. Особливо незрозуміло - навіщо крутити кулерами на всю в режимі Bypass? Довелося перероблювати систему охолодження по інструкції з цього відео:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Q-VFa1Xtm-0[/youtube]
а самі кулера замінів на Arctic P8 Max (ACFAN00286A) Було одне зауваження - якщо залишити мінімальні оберти кулерів, як у відео на 15%, то час від часу інвертер ловив помилку 01 - Cooler Lock і мерзенно пищав! лікувалося лище повним вимиканням інвертора (навіть від'єднанням батареї). інакше не проходило.
Трохи підняв нижнє значення обертів до 20% - більше помилка не вискакує.
По глюкам, що замітив:
1. іноді не бажає перемикати режим роботи SUB-SBU. Тобто в меню змінюєш, він зміни зберігає, але продовжую працювати без змін. лікується перезавантаженням. Періодичність - десь 1 раз на 10 перемикань може статися.
2. зранку MPPT контролер, як на мене, довго не виходить на робочу напругу. для розуміння: 6 панелей, робоча напруга (30*6) = 180 вольт, а він показує 110 і все! відповідно і потужність не максимальна. Якщо вимкнути/ввімкнути автомат панелей - відразу напруга стрибає аж за 200 вольт, і контролер вже тоді працює нормально. Сам перемикається на робочу напругу вже десь після 8 ранку. дивна поведінка. але такє...
3. глюк який досі не знаю як перемогти - дає наводку на камери відеонагляду. Але тут сам трохи винен - кабель до камери прокладений в одному каналі з кабелями панелей (інакше ніяк). причому наводку даюсь саме ПАНЕЛІ, або МППТ контролер. Бо якщо вимкнути автомат панелей (розірвати зв'язок між панелями та інвертором) - наводка зникає. Інвертор заземлений, панелі начебто також - прив'язані сталевим тросом до арматури будинку. Пробував додати між плюсом там мінусом панелей конденсатор для "згладжування" перешкод (450 вольт 1000мФ) не допомогло.
інструкція.
А скільки бере від мережі в режимі SBU?
Добрий день !
Придбав майже такий самий, тільки на 48 вольт. Зіткнувся з потенційною проблемою - місце монтажу. У квартирі силовий щиток «захований» у стіні шафи у вхідній зоні. Відповідно монтувати треба в цій шафі. Питання - а де монтували ви? Як я розумію - якщо ставити всередині закритої шафи - треба робити примусове додаткове охолодження, як мінімум ставити витяжні вентилятори. Знімати двері шафи - найостанніший і найнезручніший варіант...
Є у когось досвід і рекомендації для такого рішення?
З нюансів - є верхня полиця, де POE свіч, і в тильній стінці - великий отвір у задній стінці шафи, що йде в бетонну стіну, між ними є простір, і по ідеї можна туди «викинути» зайве тепле повітря. Чи цього не достатньо? Але розміри вільного простору обмежені, якщо туди лежачи покласти інвертор, то з боків буде 20-30 см, до задньої стінки, від нижньої частини інвертора, приблизно 20 см.
ПС І ще, оскільки не підключав, підкажіть - нижні вентилятори ВИТЯЖНІ, тобто вони витягають повітря або нагнітають в інвертор?
Придбав майже такий самий, тільки на 48 вольт. Зіткнувся з потенційною проблемою - місце монтажу. У квартирі силовий щиток «захований» у стіні шафи у вхідній зоні. Відповідно монтувати треба в цій шафі. Питання - а де монтували ви? Як я розумію - якщо ставити всередині закритої шафи - треба робити примусове додаткове охолодження, як мінімум ставити витяжні вентилятори. Знімати двері шафи - найостанніший і найнезручніший варіант...
Є у когось досвід і рекомендації для такого рішення?
З нюансів - є верхня полиця, де POE свіч, і в тильній стінці - великий отвір у задній стінці шафи, що йде в бетонну стіну, між ними є простір, і по ідеї можна туди «викинути» зайве тепле повітря. Чи цього не достатньо? Але розміри вільного простору обмежені, якщо туди лежачи покласти інвертор, то з боків буде 20-30 см, до задньої стінки, від нижньої частини інвертора, приблизно 20 см.
ПС І ще, оскільки не підключав, підкажіть - нижні вентилятори ВИТЯЖНІ, тобто вони витягають повітря або нагнітають в інвертор?
Дякую за відповідь!
Так, ніша це зі сфери «а може можна»

Як мінімуму це не зручно з точки зору моніторингу та управління - необхідно буде діставати інвертор...
Буду ставити в шафі і додам витяжні вентилятори, щоб забезпечити надходження повітря «зовні». Такий варіант можна вважати прийнятним?
Змонтував сам інвертор зовні (там, де вішалка для одягу, з відступами 20/20 см від країв), акумулятор - у шафі, в найближчій секції, відмінно встало, судячи з того, що інвертор фактично не шумить - повітря йому вистачає.