Налаштування параметрів bulk, float, cut-off

• ACDC писав: Чет грудня 05, 2024 3:22 am
    показує зараз 55.5 на клемах, 54.5 на інверторі.
    Дуже великий розбіг.
    Я б припинив зарядку поки не зясуєтся питання по розбігу напруги.
    Інвертор в мене такий
    Це АКБ а не інвертор.
    Який інвертор?
    І ще одне питання кабель від bms підключається в розєм rs485 чи rs 232?
    Зазвичай rs485. Але якщо виплануєте підключати інвертор і акб по rs485 то треба зробити відповідні налаштування в інверторі.

На фото контактні місця на АКБ ніби пофарбовані? Та й ще якись шайби? Довжина проводу яка?
    Напруга на інверторі і батареї показує однакова, думаю то або в мене такий вольметр або руки) по rs485 які треба налаштування робити на інверторі і на батареї? Біля контактних місць ізолента, але не на самих контактах, довжина проводу близько 1м. Інвертор такий https://haitech.com.ua/product/haitech- ... -inverter/, дякую.
  • по rs485 які треба налаштування робити на інверторі і на батареї?
    Виходячи з інструкції ваш інвертор "розумний" і сам визначає що є підключення до bms АКБ.
    h1.png
    h1.png (351.26 Кіб)
    Переглянуто 3835 разів
    h2.png
    h2.png (269.55 Кіб)
    Переглянуто 3835 разів
    Тобто нічого додатково не треба налаштовувати а тільки підключити кабель RS485 до АКБ та інвертора
  • ACDC писав: Чет грудня 05, 2024 9:12 am
    по rs485 які треба налаштування робити на інверторі і на батареї?
    Виходячи з інструкції ваш інвертор "розумний" і сам визначає що є підключення до bms АКБ.
    h1.png
    h2.png
    Тобто нічого додатково не треба налаштовувати а тільки підключити кабель RS485 до АКБ та інвертора
    Дякую.
  • Підняв на BMS поріг балансування до 3.45
    При зарядці, на великих струмах зявляється невеликий розбаланс, і вже на 3.4 вольтах починається балансування, яке фактично не потрібне. Бо на малих струмах комірки частково самі вирівнюються. Залишається тільки трохи добалансувати.
  • ACDC писав: Сер грудня 11, 2024 12:58 pm Підняв на BMS поріг балансування до 3.45
    При зарядці, на великих струмах зявляється невеликий розбаланс, і вже на 3.4 вольтах починається балансування, яке фактично не потрібне. Бо на малих струмах комірки частково самі вирівнюються. Залишається тільки трохи добалансувати.
    Доброго дня. Експлуатую інвертор ANENJI 4 кВТ та LiFePO4 батарею виробник PAPOOL 24 В 100 А/г . На батареї є блютуз та БМС. На інверторі спочатку налаштував 30 А ток заряду, bulk 28.2, float 27.2. Але при зарядці акумулятора на цих параметрах різниця між комірками була (з балансуванням) приблизно 0,25 в. Найвища напруга 3,7 в, найнижча - 3,45 в. І при працюючій балансировці. При цьому, в додатку на телефоні, заряд батареї показує 100% і 100 аг.
    При розряді цієї батареї балансир працює краще - спочатку напруга знижується на тих комірках, де вона висока. А потім - коли комірки більш-менш однакові - різниця між ними при розряді 0,001 - 0,002 в.
    Я розумію, що напруга 3,7 в на комірці це дуже забагато. І БМС може вимкнути батарею. Тому знижував bulk кілька разів, і зупинився на 27.7 в. Float також кілька разів змінював до 27.3 В. Зарядний струм також зменшив до 20 А.
    Зараз додаток на телефоні стосовно батареї після заряду показує, що в неї заряд 99,45 аг і 99%. При цьому у режимі заряду та балансування знову була найвища та найнижча напруга між комірками десь 0,09 -0,1 в. Але при цих налаштуваннях максимальна напруга на комірці при заряді (з самою вищою напругою) не перевищувала 3,60 в.
    Заряд акумулятора по коміркам: 1.3,355 2. 3,36 3. 3,359
    4. 3,351 5. 3,373 6. 3,351
    7. 3,418 8. 3,354
    При заряді батареї найвища напруга увесь час на 7 комірці, на найнижча на 6.
    Скажіть будь ласка - що можно з цим зробити?
  • А яку напругу показує мультиметер на клемах АКБ? І яку напругу інвертор?
  • ACDC писав: Пон грудня 16, 2024 11:12 am А яку напругу показує мультиметер на клемах АКБ? І яку напругу інвертор?
    поки що нема можливості це перевірити. Мультиметр ніяк не доїде.
  • це ДУЖЕ великий розбіг по коміркам. в мене одна відстає на 0,005вольта і то я вже панікую

по перше - мені здається що в БМС або відсутній балансир, або він пасивний і на дуже малий струм (щось накшталт 50мА). Зазвичай у БМС Daly такі "балансири". Це означає що треба розібрати батарею, та встановити зовнішній нормальний (!) балансир.
    Другим кроком - треба дати час балансиру щоб він відбалансував комірки. Я розумію що в тих графіках відсутності світла це майже нереально, але треба чимось "жертвувати". Може 2-3 доби балансувати...

Ще одне зауваження - при розрядці балансування не працює! Те що напруга приходить до одного значення - це лише показник вольт-амперної характеристики Ліферу. не більше.

По показникам заряду (%) - БМС також не знає що там робиться з тією батареєю і "навчається" - дивиться, якщо напруга піднялась до верхньої позначки - значить це і є 100%. далі починає танцювати від цього значення.
    В мене перші 2 чи 3 зарядки БМС доходила до позначки 100%, і потім ще годину заряджала батарею, поки значення на комірках не сягнуло 3,65В. тоді відключило по напрузі і зафіксувало - це і є повна ємність.
    Потім я знизив bulk так щоб напруга на комірку стала 3,55 - БМС спочатку показувала 96% відсотків, а потім (десь через 5-7 циклів) "адаптувалась" і зараз знову показує 99,1% при напрузі на комірку 3,55В. хоча туди ще можна напхати десь 5% легко!
  • Androll писав: Пон грудня 16, 2024 11:26 am це ДУЖЕ великий розбіг по коміркам. в мене одна відстає на 0,005вольта і то я вже панікую

по перше - мені здається що в БМС або відсутній балансир, або він пасивний і на дуже малий струм (щось накшталт 50мА). Зазвичай у БМС Daly такі "балансири". Це означає що треба розібрати батарею, та встановити зовнішній нормальний (!) балансир.
    Другим кроком - треба дати час балансиру щоб він відбалансував комірки. Я розумію що в тих графіках відсутності світла це майже нереально, але треба чимось "жертвувати". Може 2-3 доби балансувати...

Ще одне зауваження - при розрядці балансування не працює! Те що напруга приходить до одного значення - це лише показник вольт-амперної характеристики Ліферу. не більше.

По показникам заряду (%) - БМС також не знає що там робиться з тією батареєю і "навчається" - дивиться, якщо напруга піднялась до верхньої позначки - значить це і є 100%. далі починає танцювати від цього значення.
    В мене перші 2 чи 3 зарядки БМС доходила до позначки 100%, і потім ще годину заряджала батарею, поки значення на комірках не сягнуло 3,65В. тоді відключило по напрузі і зафіксувало - це і є повна ємність.
    Потім я знизив bulk так щоб напруга на комірку стала 3,55 - БМС спочатку показувала 96% відсотків, а потім (десь через 5-7 циклів) "адаптувалась" і зараз знову показує 99,1% при напрузі на комірку 3,55В. хоча туди ще можна напхати десь 5% легко!
    Добре. Дякую