В мене стоїть 30А на заряд. Виставив та перевірив на інверторі 27.2V то так і на акумі показує на табло та на моєму мультиметрі. І помітив цікавий факт, на реле напруги показник напруги той самий, що і на інверторі але струм аж 2,5А. Вимкнув інвертор ампераж на нулю став. Невже так багато бере інвертор при балансуванні?ACDC писав: ↑Вів грудня 31, 2024 3:54 amЦе трохи забагато.
До того ж при таких напругах буде суттєве розбалансування по комірках, особливо якщо АКБ новий і не балансувався.
Я повернув
bulk в 3.45 на комірку (27.6 загальне)
float в 3.40 на комірку (27.2 загальне)
Єдиний мінус ( або плюс, в залежності з якої сторони дивитися ), при таких налаштуваннях ток заряду максимум 37А хоча на інверторі стоїть 50А.
В батареї вище 3.33 вольт на комірку майже немає ємності. Це вже я наочно первірив на АКБ для велосипеда. Може трохи пізніше розпишу свої експеременти. Тому і ніякого сенсу немає тримати високи показники по напрузі. Хіба що для балансування. Але це слід робити не часто, в разі суттєвого розбалансу, як в вашому випадку.
Ну і не забуваєм про різницю в показниках напругу що видає інвертор і що видає BMS, і коригуємо на інверторі bulk та float відповідно
Скоріш за все. Включіть заряд. Нехай хоча б добу попрацює.
Мої вітання з прийдешнім новим 2025 роком!