mag12360 писав: ↑Суб січня 11, 2025 10:37 am
На початковому екрані, де стрілка вказуює на заряд, є зліва вимикач заряду, а праворуч розряду і коли вони активні то жовтого кольору, на мою думку.
Це ви не дуже добре зробили. В мене Слоник, на АКБ для велосипеда, вмикає розряд як тільки зявляється зарядний струм. Навіть якщо, до цього було вкл. тільки заряд.
Тобто я вкл. заряд на Слонику, приєднав зарядний пристрій, на Слонику активується розряд. Якщо я в цей час вимкну розряд, зарядний пристрій перестає заряджати.
В випадку, коли це звичайний зарядний пристрій, а не інвертор, нічого страшного. В мене на АКБ для велосипеда, взагалі, зарядом керує BMS, тобто всі пороги відключення, виставлені так щоб саме BMS контролювала рівень заряду.
З інверторм все інакше. Він сам вмикає, вимикає заряд, в залежності від його налаштуваннь, а параметри на BMS скоріш як запобіжник, в випадку якщо інвертор спробує перезарядити АКБ. Якщо під час заряду BMS вимкне заряд, або інвертор не побачить напругу ( як вийшло в вашому випадку ), то 50 на 50 що інвертор вийде з ладу.