В АКБ PAPOOL LiFePO4 24V 140Ah встановлено BMS JBD-SP16S020-L8S, виробник Shenzhen Jiabaida Electronic Technology Co., LTD.
BMS залочена з заводу. Тобто ви не можете вносити зміни в налаштування, але маєте можливість дивитись поточний стан АКБ.
Застосунок для підключення по bluetooth:
Xiaoxiang bms app for Android
На деяких АКБ відсутній QR код для підключення. Тому треба виконати наступне.
1. Встановити додаток.
2. Зреєструватися. ( в мене без реєстрації глючило і не скролило інфу в додатку )
3. Увімкнути на телефоні bluetooth та геолокацію ( навіщо їм геолокація не зрозуміло, але без включеного GPS нічого не вийде )
4. Заходимо в додаток.
5. Клацаємо на DeviceList.
6. Клацаємо на іконку лупи.
7. Клацаємо на кнопку Search
8. В списку має зявитися BMS. ( в мене знайшло десь з 5 спроби натискання на Search )
9. Клацаємо кнопку Link
10. Готово
PAPOOL LiFePO4 24V 140Ah. Підключення до BMS через bluetooth.
При першому включенні маю таку картину
Спробую зарядити до 27.6, а потім включити на інверторі режим балансування.
Розбіг по коміркам суттєвий але не критичний.Спробую зарядити до 27.6, а потім включити на інверторі режим балансування.
Цікава ситуація, на екрані показує 91% заряду, а в програмі сох 51%, одна комірка чомусь сіра
- Вкладення
-
-
photo_2024-10-23_17-39-19.jpg (78.22 Кіб)Переглянуто 11966 разів
-
photo_2024-10-23_17-38-19.jpg (67.94 Кіб)Переглянуто 11966 разів
Не включайте режим балансування на інверторі.
Простояв ніч підключенним до інвертора. Зарядився до 100. Розбаланс 0.3. Включив режим балансування на інверторі 28 вольт. Акб пішов в захист . На інверторі помилка 09. Зняв захист на Акб. Інвертор не включився. На клемах інвертора для акб коротке
Простояв ніч підключенним до інвертора. Зарядився до 100. Розбаланс 0.3. Включив режим балансування на інверторі 28 вольт. Акб пішов в захист . На інверторі помилка 09. Зняв захист на Акб. Інвертор не включився. На клемах інвертора для акб коротке
спалив інвертер?
Спалив в хлам.
Відновлювати немає сенсу.
Не повторюйте мою помилку. Вимкніть на інверторі отой режим балансування.
Конкретно для батарейки Papool БМС сама чудово балансує. Режим балансування можна включати і виключати за бажанням в додатку.
Зробіть перший заряд. Яб для першого заряду рекомендував виставити не більше 27.2 вольти. Потім залиште АКБ в спокої. БМС сама відбалансує. В мене після заряду було розбіг 0.3. На цю годину вже 0.08.
Доречі БМС себе дуже добре показала. Я здуру намагався пару разів включити АКБ, коли на інверторі вже було коротке на вході. БМС чітко виходила в захіст. Зараз продовжує балансування.
піпец....
доречі, я також після запуску своєї системи забув вимкнути режим балансування. але в налаштуваннях напругу поставив 28в. (3,5в на комірку). БМС Daly витримала це знущання - там була налаштована межа 3,55В на комірку. вижили і інвертор і БМС і батарея.
але я переляк зловив коли зранку побачив КОД 09 на екрані інвертора. поки читав інструкцію маже посивів.
Мені от цікаво а от тим говорунам на ютубі які розповідають що в налаштуваннях інвертора треба вмикати балансування. Їм нормально спиться?піпец....
Я думаю що схоже з моєї ситуацією було багато у кого кто включив балансування після тих переглядів.