Налаштування параметрів bulk, float, cut-off

• Після тижня експлуатації змінив параметри
    В розрахунку на комірку :
    bulk 3.52
    float 3.5

На bms поріг початку балансування 3.5

Причина. Якщо напруга float нижче 3.5 останні 10% заряду проходить повільно, на дуже низьких токах
  • Супер! Дякую за Ваш досвід!
  • ACDC писав: Чет листопада 21, 2024 4:53 am На bms поріг початку балансування 3.5
    це занадто високо.
    в мене стоїть 3.4 - тоді до кінця заряду коміркі майже збалансовані.

але є адне але - в мене 2 ЗОВНІШНІХ балансира (5А+1А)
  • Androll писав: Чет листопада 21, 2024 9:00 am
    ACDC писав: Чет листопада 21, 2024 4:53 am На bms поріг початку балансування 3.5
    це занадто високо.
    в мене стоїть 3.4 - тоді до кінця заряду коміркі майже збалансовані.

але є адне але - в мене 2 ЗОВНІШНІХ балансира (5А+1А)
    В мене навіть під час навантаження в 60А + розбаланс не більше 0.01
    Коли вже заряд доходить до 100% і струм падає то в межах 0.003 - 0.008
    Тому встигає відбалансувати при 3.5
  • Androll писав: Чет листопада 21, 2024 9:00 am в мене стоїть 3.4 - тоді до кінця заряду коміркі майже збалансовані.
    Теж знизив до 3.4 вольт.
    Бо коли зарядка починається з 70% ємності і нижче, на прикінці заряду починає зявлятись розбаланс, знижується струм заряду.
  • Допоможіть з проблемою, в мене одна комірка В6 показує заряд 2.6 при розряджені і батарею вирубає решта всі 15 тримають заряд 3.3, так і має бути? Розряджається мені здається не докінця, вроді до 30%, так і має бути чи з тоб коміркою проблеми?
  • Балансування відбувається?
    Яки параметри напруги заряду, напруги балансування, різниці напруги на комірках для початку балансування?
    Можливо просто батарея не збалансована.
  • ACDC писав: Чет грудня 05, 2024 12:15 am Балансування відбувається?
    Яки параметри напруги заряду, напруги балансування, різниці напруги на комірках для початку балансування?
    Можливо просто батарея не збалансована.
    Коли розрядилася в 0 показувало max 3.3 man 2.6 чи 2.7в по всім коміркам, тоді був баланс off, заряджав перед тим на 30а, зараз поставив на зарядку 10а, напруга стабілізувалася по усім коміркам 3.3 макс, 3.23 мін. Стоїть зараз такі настройки bulk 55v float 53.5, було 55 і 54.5 якщо не помиляюся то спостерігав що десь на 30% заряду вирубувало інвертор, а потім заряджало до 66% чогось, потім якщо підвищував float то ставало з 66 зразу 100, підкажіть що я не так роблю
    Востаннє редагувалось Чет грудня 05, 2024 12:40 am користувачем Flashgot91, всього редагувалось 1 раз.
  • заряджав перед тим на 30а, зараз поставив на зарядку 10а,
    Струм заряду якось зовсім малий. Яка ємність АКБ ?
    напруга стабілізувалася по усім коміркам 3.3 макс, 3.23 мін
    Розбіг по комірках 0.07 трохи завеликий. Бажано щоб було 0.015 і нижче.
    Яка напруга початку балансування та різниці напруги на комірках для початку балансування виставлена на BMS?
    Стоїть зараз такі настройки bulk 55v float 53.5
    float 53.5 то дуже мало , виходить 3.34 на комірку
    поставте bulk 56 ( 3.5 на комірку ), float 55.6 ( 3.48 на комірку )
    АЛЕ ОБОВЯЗКОВО перевірте яка різниця між показниками напруги АКБ. Що показує інвертор? Що показує тестер на клемах? Що показує BMS?
    І відповідно скорегуйте налаштування