PAPOOL LiFePO4 24V 140Ah. Параметри налаштування BMS

• При таких налащтуваннях чи не означатиме це, що не буде заряджатися і розряджатися повністю? Тобто не будемо використовувати всі ресурси?
  • У lifepo4 дуже "вузька" робоча напруга. Основний запас енергії лежить в діапазоні між 3 до 3.5 вольт. В цьому діапазоні знаходиться до 90% ємності. Все що вище, нижче мало додає і при цьому суттєво зменшує ресурс АКБ.
  • Зараз плати БМС мають блютуз, але коли я установив застосунок 'синій слоник' то у вкладці параметри немає налаштувань напруг та інших налаштувань. Можливо я не розібрався, бо роблю це перший раз..
  • zen писав: Вів жовтня 22, 2024 9:39 pm Зараз плати БМС мають блютуз, але коли я установив застосунок 'синій слоник' то у вкладці параметри немає налаштувань напруг та інших налаштувань. Можливо я не розібрався, бо роблю це перший раз..
    Так. Я спирався на інформацію що була на сторінці товару. А потім в відгуках вже народ почав писати що блютуз підтримується, але налаштування заблоковані. Можна тільки переглядати інформацію.
    Сьогодні заберу АКБ, гляну що до чого.
  • І так звязок по блютуз маємо, але інформація там тільки статистична. Доступу до налаштувань немає, і навіть переглянути їх немає можливості.
    Сподіваюсь інформація яку прислав продавець відповідає дійсності. Буду налаштовувати інвертор виходячи з цього.
  • ACDC писав: Пон жовтня 21, 2024 1:01 am У lifepo4 дуже "вузька" робоча напруга. Основний запас енергії лежить в діапазоні між 3 до 3.5 вольт. В цьому діапазоні знаходиться до 90% ємності. Все що вище, нижче мало додає і при цьому суттєво зменшує ресурс АКБ.
    Від ГПТчату я отримав таку інфу по 90% ємності:
    "Резюме налаштувань для інвертора (для батареї з 8 елементів):

Відключення розряду: 24.0 В.
    Відключення заряджання: 27.2 В.
    Float Charge Voltage: 26.8–27.2 В.
    Ці значення забезпечать роботу батареї в межах від 10% до 90% заряду."
    З власного досвіду знаю що заряд меньше псує батарею чим розряд. Тому поставлю Відключення заряджання: 27.5 В, а Відключення розряду: 25.4
  • Обов'язково перевірте чи співпадають показники напруги на інверторі і на клемах АКБ.
  • В мене взагалі стоїть Bulk Charging Voltage - 28,4в (3,55 на комірку)
    Float Charging Voltage - 27,9в (3,48в на комірку).

можливо трохи забагато, але це дає можливість мати трохи більше запас енергії.
    при заявленій кількісті циклів батареї 10000 можна собі дозволити :)
    (комірки МВ30)
  • Androll писав: Суб жовтня 26, 2024 9:42 am можливо трохи забагато, але це дає можливість мати трохи більше запас енергії.
    А на скільки додає ?
    Є якись тест при зарядці до рекомендованих 27.6-27.8?
    І порівняти з 28.4?
    Бо якось забагато 28.4