POWMR POW-HVM4.5K-24V

• Serhii писав: Суб листопада 30, 2024 5:21 pm Обов'язково напишу! Але, у кращому випадку, десь через 2 тижні, бо ще чекаю на корпус під батареї (металевий - "нестандартний" - двоповерховий 2x4S) і тільки на наступних вихідних планую почати збірку.
    Раджу переглянути мій досвід Збираємо АКБ Lifepo4 самостійно. Ділимось досвідом
    Serhii писав: Да, це проблема... відразу планую заміну вентиляторів, але це тільки частково зменшить шум.
    Думаю що дійсно, ефект буде тільки частково. Бо шумлять не стільки самі вентилятори, а повітря що вони створюють.
    Ще момент, що при роботі від сонця або АКБ, гуде на багато менше. Байпас з мережою, або зарядка від мережі - більше.

Мудрувати з регулюванням обертів я б не став. Ну принаймі відразу. Саме ця модель досить "розумна" в цьому сенсі. Просто так не дме, і оберти теж регулює в залежності від навантаження. Мав трохи досвіду з PowMR 6.2, отой дме на всі гроші коли треба і коли не треба.
    Ще трохи вирішує проблему шуму, якщо зняти кришку яка прикриває контакти клем. Тоді повітря іде зверху і має досить великий отвір для виходу знизу, а не через ті тоненьки вентиляційні щілини.
    Але тут треба розуміти, де буде стояти інвертор, доступ до нього тварин та дітей. Бо там можна запросто погратися ножицями на контактах.
    Serhii писав: І ще питання, може знаєте, HVM4.5 і MPS-VX4.5 це одна й та сама модель ("виробники" різні)? Бо по характеристикам/зовнішньому вигляду (окрім кольору), начебто, все співпадає, але по першому в Україні набагато меньше пропозицій(((
    Дійсно схожі зовні. Думаю це одне й теж саме. Якщо знайдете фото зі знятою передньою кришкою то скажу точно воно чи не воно :)
  • ACDC писав: Нед грудня 01, 2024 6:59 am
    Serhii писав: Суб листопада 30, 2024 5:21 pm Обов'язково напишу! Але, у кращому випадку, десь через 2 тижні, бо ще чекаю на корпус під батареї (металевий - "нестандартний" - двоповерховий 2x4S) і тільки на наступних вихідних планую почати збірку.
    Раджу переглянути мій досвід Збираємо АКБ Lifepo4 самостійно. Ділимось досвідом
    Так, дякую, дивився).
    До речі, мені теж більш подобається варіант прокладок із спіненого каучуку (або ізолона - пінопліетілену), бо по-перше - стеклотекстолит жорсткий, а поверхня батарей не ідеально рівна, а по-друге (і головне) - рекомендоване розміщення датчиків температури BMS - центр великої сторони комірки, а це можна зробити тільки з "відносно м'якими" прокладками (а в мене ще й 4 датчики, а не 2)).
    ACDC писав: Нед грудня 01, 2024 6:59 am
    Serhii писав: Да, це проблема... відразу планую заміну вентиляторів, але це тільки частково зменшить шум.
    Думаю що дійсно, ефект буде тільки частково. Бо шумлять не стільки самі вентилятори, а повітря що вони створюють.
    Ще момент, що при роботі від сонця або АКБ, гуде на багато менше. Байпас з мережою, або зарядка від мережі - більше.

Мудрувати з регулюванням обертів я б не став. Ну принаймі відразу. Саме ця модель досить "розумна" в цьому сенсі. Просто так не дме, і оберти теж регулює в залежності від навантаження. Мав трохи досвіду з PowMR 6.2, отой дме на всі гроші коли треба і коли не треба.
    Ще трохи вирішує проблему шуму, якщо зняти кришку яка прикриває контакти клем. Тоді повітря іде зверху і має досить великий отвір для виходу знизу, а не через ті тоненьки вентиляційні щілини.
    Але тут треба розуміти, де буде стояти інвертор, доступ до нього тварин та дітей. Бо там можна запросто погратися ножицями на контактах.
    Датчики для регулювання обертів ставляться на радіатори, начеб-то проблем не повинно буди (багато хто так робив, відгуки - позитивні). Але буду дивитись вже коли отримаю інвертор (ще навіть систему регулуювання обертів не вибирав)).
    ACDC писав: Нед грудня 01, 2024 6:59 am
    Serhii писав: І ще питання, може знаєте, HVM4.5 і MPS-VX4.5 це одна й та сама модель ("виробники" різні)? Бо по характеристикам/зовнішньому вигляду (окрім кольору), начебто, все співпадає, але по першому в Україні набагато меньше пропозицій(((
    Дійсно схожі зовні. Думаю це одне й теж саме. Якщо знайдете фото зі знятою передньою кришкою то скажу точно воно чи не воно :)
    Вчора замовив Jarrett JAXM-4.5KW, продавець каже, що це модель 24-го року (попередню, 22-го, вини розпродають на 4к грн. дешевше). Так що через пару днів зможу перевірити гучність (поки тільки в байпас)
  • Serhii писав: Вчора замовив Jarrett JAXM-4.5KW, продавець каже, що це модель 24-го року (попередню, 22-го, вини розпродають на 4к грн. дешевше). Так що через пару днів зможу перевірити гучність (поки тільки в байпас)
    Цікаво було б глянути що там в середині. Наскільки відрізняється.
    Гарантію дають?
  • ACDC писав: Вів грудня 03, 2024 12:05 am
    Serhii писав: Вчора замовив Jarrett JAXM-4.5KW, продавець каже, що це модель 24-го року (попередню, 22-го, вини розпродають на 4к грн. дешевше). Так що через пару днів зможу перевірити гучність (поки тільки в байпас)
    Цікаво було б глянути що там в середині. Наскільки відрізняється.
    Гарантію дають?
    Гарантію дають, звичайно. Але ж я все одно буду міняти вентилятори... так що вже завтра увечері (сподіваюсь) зможу зробити фото))
  • Вчора отримав інвертор, але без світла було не до розбирання, а тим паче - увімкнення/тестування))
    Сьогодні увечері світло має бути, так що і потестую, і фото нутрощів зроблю)
    Поки що "зовнішні" фото.
    Jarrett JAB-4.5K.jpg
    Jarrett JAB-4.5K.jpg (94.62 Кіб)
    Переглянуто 9139 разів
    Jarrett JAB-4.5K (характеристики).jpg
    Jarrett JAB-4.5K (характеристики).jpg (45.51 Кіб)
    Переглянуто 9141 раз
    Вигляд не такий, як у POW-HVM-4.5 (Jarrett JAXM з оф.сайту), а такий як у Jarrett JAMPS-VX
    JAMPS-VX/JAXM на оф.сайті
    Jarrett JAMPS-VX JAXM.jpg (19.41 Кіб)
    JAMPS-VX/JAXM на оф.сайті Переглянуто 9141 раз
    Хоча, можливо, на оф.сайті переплутали, бо на упаковці написано JAXM, а картинка (і на коробці, і "в реалі") як JAMPS-VX)))
    А поверх, ще наклейка JAB-4.5K (схоже що саме це - модифікація 2024-го), чого на оф.сайті взагалі немає!
    Jarrett JAB-4.5K (коробка).jpg
    Jarrett JAB-4.5K (коробка).jpg (199.83 Кіб)
    Переглянуто 9141 раз
    Востаннє редагувалось Чет грудня 05, 2024 11:57 pm користувачем Serhii, всього редагувалось 1 раз.
  • Дисплей і кнопки як у powmr.
    Цікаво що в середині.
  • Jarrett JAB-4.5K (1).jpg
    Jarrett JAB-4.5K (1).jpg (4.26 МіБ)
    Переглянуто 9124 разів
    Jarrett JAB-4.5K (2).jpg
    Jarrett JAB-4.5K (2).jpg (3.55 МіБ)
    Переглянуто 9124 разів
    Jarrett JAB-4.5K (3).jpg
    Jarrett JAB-4.5K (3).jpg (3.82 МіБ)
    Переглянуто 9124 разів
    Ось так він виглядає всередині.

По шуму, у режимі байпас - при навантаженні з ~300Вт до ~2кВт - майже прийнятно. Вночі, за однією дверью (він на кухні), майже не чутно. В мене ще мережеве сховище з 25 дисками, так диски трохи гучніше працюють) А от більше 2 кВт (перевіряв тільки ~3,5 кВт, не було часу), вже гудить як "гарний" сервер)).
    І це тільки попередні "дослідження", бо не було багато часу. Але один висновок вже можу зробити - регулювання обертів буду ставити обов'язково, бо сам він "регулює" оберти не плавно, а поступово, і ступенів 2 чи 3, не більше. А головне - що він явно "орієнтується" на навантаження, а не на внутрішню температуру (можливо і враховує нагрів, але тільки "на другому етапі", більш як "екстрений випадок"). Тобто, відразу вмикає доволі великі оберти, хоч це всього 300Вт, а в мене мінімальне цілодобове навантаження ~400Вт. Впевнений, що десь до 600 Вт зможу його "втихомирити"))
    А от батареї, здається, підключу не скоро, бо через регулярні відключення електрики ніяк не можуть пофарбувати замовлений під них корпус(((
  • Ось так він виглядає всередині.
    Один в один як мій PowMr 4.5
    pwmr45.jpg
    pwmr45.jpg (2.95 МіБ)
    Переглянуто 9115 разів
  • Якщо вже розібрали. Раджу ось тут прокласти текстоліт.
    isol.png
    isol.png (933.28 Кіб)
    Переглянуто 9114 разів
    Бо коли пробиває діод, а таке трапляється. То може спалити щось на платі навпроти.