Збираємо АКБ Lifepo4 самостійно. Ділимось досвідом

• ACDC писав: П'ят жовтня 25, 2024 3:43 pm 3. Для ізоляції між комірками використовувати не текстоліт, а щось на кшталт спінена гума.
    не згоден. текстоліт тонкіше, жорсткіше. і НЕ горить!
    я збирав самостійно 2 батареї: на 12 і на 24 - з текстолітом стянута батарея стає прям монолітом. банки сидять жорстко і не рухаються!
    4. З часом затяжка гайок слабкішає. Бажано використовувати тарільчату шайбу. Перемичка, балансувальний провід, тарільчата шайба, гайка.
    в комплекті до банок в мене були гайка самоконтрольні (до 24В батареї):
    Gajka-samokontryashhayasya-s-flantsem-tsink-DIN-6923.jpg
    Gajka-samokontryashhayasya-s-flantsem-tsink-DIN-6923.jpg (108.66 Кіб)
    Переглянуто 8660 разів
    вони не слабшають.

а до 12В - були болти з гровером. також не слабшають.

ну і от таке вийшло (12в) LF304:
    IMG_20240408_142533.jpg
    IMG_20240408_142533.jpg (6.63 МіБ)
    Переглянуто 8660 разів
    IMG_20240408_142525.jpg
    IMG_20240408_142525.jpg (6.6 МіБ)
    Переглянуто 8660 разів
    IMG_20240408_142544.jpg
    IMG_20240408_142544.jpg (6.3 МіБ)
    Переглянуто 8660 разів
  • не згоден. текстоліт тонкіше, жорсткіше. і НЕ горить!
    Я поки схиляюсь до гуми. Вона досить жорстка і одночасно має мяку поверхню. При затяжці на шпильки вийде монолітна конструкція яка по всій площі комірки обтягне, на відміну від текстолиту який впершись в невеличку нерівність залишить іншу площу без стягування. І при цьому гума, якщо не тягнути дуже сильно, надасть невеличкий простір щоб комірка "дихала" під час нагріву та охолодження.
    Щось на кшталт спіненого каучуку
    Матеріал не схильний до горіння (група горючості Г-1).
    Стійкий до хімічних речовин.
    Витримує високі температури експлуатації (до + 180 °С).
    Ефективно зберігає теплоізоляційні властивості при низьких температурах (до ― 100 °С).
    Матеріал стійкий до ультрафіолетового випромінювання.
    За рахунок малої ваги ― не надає додаткового механічного навантаження на поверхні монтажу.
    Гігієнічно безпечний матеріал, без запаху.
    Легко монтується на поверхні і піддається підрізуванню ножем.
    Після здавлювання матеріалу ― відновлює первинну форму.
    Торці матеріалу в розрізі мають злегка пористу основу, що сприяє якісному приклеюванню під час монтажу.
    Матеріал стійкий до високої дифузії водяної пари і забезпечує контроль конденсації.
    Завдяки затримуваному в закритих порах повітрю і низькій теплопровідності ― спінений каучук мінімізує втрати тепла.
    має високу еластичність і гнучкість.
  • А як вирішити питання з затягуванням гайки на 5Нм без спеціального обладнання?
    Може шуруповертом?
  • ACDC писав: Нед жовтня 27, 2024 2:18 am А як вирішити питання з затягуванням гайки на 5Нм без спеціального обладнання?
    Може шуруповертом?
    шуруповертом не ризикнув. в мене є викрутка з головками. щось накшталт такої
    Зображення
    тягнув просто руками. це не ключ - там немає важеля! тому зірвати майже неможливо, хоча тягнув майже максимально.

після збірки спеціально навантажував 120А струмом і перевіряв - нічого не грілося.
  • Доброго дня. Дивлюсь на фото, у вас така ж бмс як у мене, тільки моя на 16s. Чи не могли б ви поділитись інструкцією, особливо портів, бо мій китаєць завтикав і не положив мені її. А на оф сайті з такими портами я знайти поки не зміг.
  • Андрій писав: Вів жовтня 29, 2024 11:39 pm Доброго дня. Дивлюсь на фото, у вас така ж бмс як у мене, тільки моя на 16s. Чи не могли б ви поділитись інструкцією, особливо портів, бо мій китаєць завтикав і не положив мені її. А на оф сайті з такими портами я знайти поки не зміг.
    що саме вас цікавить? там лише 3 порти: NTC/LED 12V/UART
    NTC - для підключення виносного датчика температури
    LED 12V - для підключення дисплеїв, дата-кабелів, тощо... має управління підігрівом батареї (за необхідності)
    UART - дата-порт. вай-фай/блютуз/дата-кабелі/дисплей тощо...
    BMS.jpg
    BMS.jpg (122.88 Кіб)
    Переглянуто 8607 разів
  • Androll писав: Сер жовтня 30, 2024 7:18 am
    Андрій писав: Вів жовтня 29, 2024 11:39 pm Доброго дня. Дивлюсь на фото, у вас така ж бмс як у мене, тільки моя на 16s. Чи не могли б ви поділитись інструкцією, особливо портів, бо мій китаєць завтикав і не положив мені її. А на оф сайті з такими портами я знайти поки не зміг.
    що саме вас цікавить? там лише 3 порти: NTC/LED 12V/UART
    NTC - для підключення виносного датчика температури
    LED 12V - для підключення дисплеїв, дата-кабелів, тощо... має управління підігрівом батареї (за необхідності)
    UART - дата-порт. вай-фай/блютуз/дата-кабелі/дисплей тощо...
    BMS.jpg
    Мене цікавить порти led 12v і parallel.
    20241011_172605.jpg
    20241011_172605.jpg (2.3 МіБ)
    Переглянуто 8603 разів
    20241011_172547.jpg
    20241011_172547.jpg (2.31 МіБ)
    Переглянуто 8603 разів
  • parallel, думаю, просто дублює UART з іншого боку. щоб дроти не тягнути.
  • Ні там на один пін більше