ACDC писав: ↑П'ят листопада 29, 2024 7:55 am
В мене взагалі "без сонця", бо квартира в багатоповерхівці. То ще обмірковував варіант 100А/120А, або 100А/140А, і у разі потреби, під`єднати замість PV додатковий БЖ..але ж краще мати вже 140А "на борту"))
То ви вже трохи тавой, занадто. Звісно, все залежить від споживання.
В мене середнедобове 5-7кВт.
Вчора без світла шість з половиною годин, за півтори години, струмом 50А залило до 90%, далі меншим струмом ще за пів години довело до 96%, вище не заряджаю.
В 5 пункті меню є можливість вибрати RS485.
IMG_20241129_073747.jpg
Далі опис . Там ще сторінки є на цю тему, з описом що і до чого. Не фоткав
IMG_20241129_073821.jpg
Дуже дякую!!! Це саме те - шо треба, навіть розпіновка є! Чогось ні в одній документації (і в тій, шо у Вас на сайті - також) цього немає.
Детально не опрацьовував "взаємодію" інвертора і BMS, але мені здається, що BMS-у "видніше" коли та яку напругу/струм потрібно подавати)) Тому й поставив собі однією з обов'язкових умов при виборі обладнання - інтеграцію BMS/інвертор. І взагалі, дуже детально опрацьовував всі "аспекти" збірки автономного живлення (навіть "правильне" розміщення призматиків, бо мало хто цім питанням переймався, а виробники майже не дають рекомендацій, бо, скоріш за все, це дуже складно протестувати - потрібно багато років!), але все ж таки помилився у виборі напруги, бо рахував, що 24 В буде з великим запасом (бо більше 2 кВт/год мені не потрібно, "навіщо платить більше?"), але вже після того як купив батареї, з'ясував, що з зарядкою (швидкою), краще було б 48 В, і не мати обмежень (4,5кВт при 24 В) в виборі інвертора...
В мене середнедобове ~13-14кВт (комп'ютерне обладнання, зокрема NAS-и, десь до 350 Вт/год цілодобово! а ще - електроплита), але по середнедобовому споживанню майже неможливо вирахувати майбутній заряд/розряд, бо вдень (а особливо - у вихідні дні), звичайно, споживання значно більше, тобто "плюс" до середнього, а от е.плита - навпаки "мінус", бо навряд чи буду нею користуватись від акумуляторів (хоча - там видно буде)).
Ще раз - дякую! Було приємно поспілкуватись)